Wilselekader    

Aarschotsesteenweg 532,

3012 Wilsele-Putkapel

016/44.55.17

homewilsele@oostrem.be

 Binnen de belevingsgroep vangen we een kleine groep gebruikers op waarvoor rust, afbakening, voorspelbaarheid en  standvastigheid belangrijk zijn. Door middel van warme zorg trachten we een veilige relatie te creëren waarin deze gebruikers zichzelf kunnen zijn. We blijven voor hen zoeken naar het uitbreiden van hun leefwereld op een voor hen niet-beangstigende manier die past bij hun persoonlijkheid. Concreet betekent dit dat we de dagbesteding en weekplanning vorm geven op basis van een aantal pijlers.

Zo wordt er gewerkt met een vaste begeleidersgroep die werkt aan het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensrelatie met de gebruiker. Door te werken via een leefgroepsysteem kunnen we een deel van de stress voor deze gebruikers wegnemen. Zij hoeven niet meer, samen met een heleboel anderen, naar het dagcentrum maar kunnen werken in het aanpalende belevingsatelier. We werken belevingsgericht met hen. De nadruk tijdens de activiteiten ligt op het ervaren  en het welbevinden, een aanbod krijgen zonder hierbij over grenzen te gaan.

We werken rond thema’s die de gebruikers betrekken op de realiteit en hen voeling geven met de wereld rondom hen. Tenslotte kiezen we voor een voorspelbaar weekschema, waarin vaste binnenshuisactiviteiten (beleving, crea, soep maken, koken, muziek, sherborne) afgewisseld worden met buitenshuisactiviteiten (snoezelen, paardrijden, watersnoezelen, wandelen).

Additional information