De Schoppe

De Schoppe

Dé Schoppe wordt het derde dagbestedingsproject van Oostrem in de Benedictushoeve. Deze hoeve werd eind jaar ‘90 (van de vorige eeuw) aangekocht en kosteloos ter beschikking gesteld door de gemeente Herent. In 2001 opende Oostrem er haar eerste werking: Dé Werkplaats. De officiële opening gebeurde onder het goedkeurend oog van Willy Kuijpers, burgervader, die ons alle succes wenste.

Daarnaast startte Wonen en Werken met een biologisch tuinbouwproject, De Wikke, en verschillende werkervaringsploegen vonden er hun thuisbasis. Het Begeleidingscentrum voor Autisme, Autigone, nam een deel van de bovenverdieping in. Toen Autigone haar werking stopzette, nam Oostrem deze verdieping over en startte Dé Hoeve.

Voor het rechterschuurgedeelte hebben wij tevergeefs gewacht op VIPA-subsidies om deze imposante ruimte om te toveren. De subsidies bleven uit en daarom zijn wij de verbouwingen gestart met eigen middelen. Wij hebben hiervoor een bedrag van ongeveer € 300.000 voorzien.

Dé Schuur krijgt een para-agrarische invulling: groenten en fruit van De Wikke en van eigen kweek zullen verwerkt worden tot afgeleide producten. Daarmee blijft het landelijke karakter van de Benedictushoeve bewaard. In het voorjaar 2021 zal Dé Schuur klaar zijn en dan begint het echte werk.

016/36.05.62

De vooruitgang van De Schuur kan je op dit filmpje bekijken!

GEBOORTELIJST BENEDICTUSHOEVE

De renovaties van de Benedictushoeve gaan goed vooruit! Hopelijk zal de hoeve werkzaam zijn in mei. Het volledige interieur (keukentoestellen & -materiaal, tafels, stoelen, ...) moet nog aangekocht worden en daarbij kan Oostrem elke bijdrage goed gebruiken.

Je kan zelf kiezen wat je graag wilt schenken aan het interieur van Dé Schuur door een cadeau op deze geboortelijst te kiezen:

www.kadolog.com/nl/list/geboortelijst-benedictushoeve

Bepaal zelf wat je graag wilt schenken aan het interieur van de Benedictushoeve door een cadeau op de Geboortelijst te kiezen:

www.kadolog.com/nl/list/geboortelijst-benedictushoeve