ELIEN


SOCIAAL – GEËNGAGEERD – GRAAG MET KLEUTERS BEZIG

Wie is Elien?

Elien is een mondige, sociale vrouw die graag met jonge kinderen bezig is. Elke dinsdag en woensdag werkt ze in de kleuterschool van De Kraal, als hulpjuf, om met de kinderen te spelen en te knutselen. Ze heeft ook een metekindje dat geregeld op bezoek komt bij haar thuis en waar ze graag mee speelt. De kleuters en haar metekindje zijn het allerbelangrijkste in haar leven. En dan is er natuurlijk ook nog haar vaste vriend Peter.

De andere dagen werkt ze in de Benedictushoeve. Daarnaast engageert ze zich in het beleid van Oostrem: samen met Peter en Niels, toekomstige medebewoners van het Molenhuis, zetelt ze in het Collectief Overleg van Oostrem als vertegenwoordigers van de gebruikers van Oostrem.

Wat betekent de verhuis naar het Molenhuis voor Elien?

De verhuis naar het Molenhuis betekent niet alleen meer zelfstandigheid en (eindelijk) op eigen benen staan voor Elien, maar ook gaan samenwonen met haar vriend Peter. Een grote stap voor hun relatie! Ze gaan elk een aparte studio hebben om hun eigen ruimte te hebben, maar gaan natuurlijk wel geregeld samen slapen. Ze vinden het beide belangrijk om elkaar veel vrijheid te gunnen.

Ze heeft goesting om haar eigen kamer in te richten en een kast te hebben waar ze al haar knutselgerief voor de kleuters kwijt kan. Haar studio moet zeker ook een zetel hebben en gezellig ingericht worden. Het wordt immers haar plek om bezoekers op een aangename manier te ontvangen.

De gemeenschappelijke ruimte gaat ook een belangrijke ruimte worden voor Elien: samen koken, eens een spelletje spelen met andere bewoners en/of samen tv kijken is iets wat ze graag wil doen met haar huisgenoten.