Aanbod

Woonhuizen, dagbesteding, begeleid werken
en publieke diensten

Begeleid werken

Samen met 5 organisaties heeft Oostrem zijn middelen voor begeleid werken gebundeld tot Werkburo Leuven. Ondertussen is het Werkburo in Vlaanderen uitgegroeid tot een autonome dienst die bemand wordt door onafhankelijke jobcoachen die op elk moment onbevangen en optimaal kunnen inspelen op vragen van cliënten en werkgevers. In Leuven ondersteunen 18 jobcoaches meer dan 350 begeleidwerkers.

Website Werkburo

Publieke diensten

Oostrem vzw is sinds juli 2017 lid van de autodeelgroep-Herent.

Op die manier stelt Oostrem een busje geschikt voor het vervoer van 1 rolstoelgebruiker en 4 mobiele medepassagiers ter beschikking van de lokale gemeenschap.

Dit busje werd mogelijk gemaakt door Special Ad en gefinancierd door lokale ondernemingen.

Personen die problemen ondervinden om het vervoer van een minder mobiel familielid of kennis te organiseren, kunnen deze bus reserveren aan een tarief van € 0,40 €/km en € 2 per uur (max. € 16 /dag).

Interesse? Neem dan contact op met Herman Bellemans, herman.bellemans@oostrem.be, 016/881 921.

Wilt u autodeler worden of uw eigen wagen in een autodeelgroep onderbrengen? Neem dan contact op met Tim Asperges op tim.asperges@telenet.be, of bel naar 0496/564 572.

Elektrische tandem en duofiets

Dagcentrum Wijgmaal beschikt over twee elektrische fietsen waarmee je samen kunt genieten van een uitstap: een tandem en een driewieltandem. 

Bij de duofiets/driewieltandem kunnen de fietsers naast elkaar zitten. Eén persoon stuurt, beiden kunnen trappen. Beide gebruikers hebben een goed zicht en kunnen goed met elkaar communiceren.

Contacteer dagcentrum@oostrem.be (016 44 55 58) voor meer informatie over het ontlenen van deze fietsen.