Oostrem ontvangt 15.423 euro van de wijnactie 'Cuvée Oostrem'

Terug

Op 18 januari mocht Oostrem een cheque van 15.423 euro voor de actie Cuvée Oostrem in ontvangst nemen van Delhaize en Leuvens burgemeester Ridouani. De succesvolle verkoopactie startte in een tiental Leuvense Delhaizewinkels op 24 november 2022 en werd afgesloten eind 2023. Per verkochte fles ging één euro naar het goede doel. 

Leuvens Burgemeester Mohamed Ridouani en schepen van Zorg en Welzijn Bieke Verlinden droegen Oostrem speciaal voor en kozen deze actie uit om te laten sponsoren. Oostrem probeert, telkens opnieuw, kleinschalige en aangepaste woningen te realiseren om toekomst te bieden aan volwassenen met ernstige beperkingen. “Momenteel wordt er druk gebouwd aan een nieuw woonhuis voor 9 personen in Herent. Wij slagen daar alleen in door de niet-aflatende steun van zeer veel sympathisanten en acties als deze,” vertelt Mario Vanhaeren, directeur van vzw Oostrem.

Van de Cuvée Oostrem, een witte Chardonnay en een rode Merlot uit Pays d’Oc, ging per aankoop €1 naar vzw Oostrem. De verkoopactie was een groot succes. Zo groot zelfs dat er bovenop de 12.000 initiële flessen nog eens 3.600 flessen extra gebotteld werden. “We zijn blij dat mensen deze cuvée massaal kochten, want ze steunden er een waanzinnig goed doel mee”, zegt Mario Vanhaeren, algemeen directeur van vzw Oostrem. "Dat zowel Delhaize als de stad Leuven de voorziening als goede doel voordragen, is enorm hartverwarmend voor de vzw,” aldus Vanhaeren.

Delhaize heeft een traditie in het op de markt brengen van een exclusieve Cuvée, ten voordele van een lokaal doel. Aan verschillende projecten in het Leuvense die door de jaren heen gesteund werden, werd in totaal al zo’n 130.000 euro geschonken.

30/01/2024