GUY


TREINLIEFHEBBER – LEVENSGENIETER

Wie is Guy?

Guy staat als een levensgenieter in het leven: hij doet graag zijn goesting en koopt wat zijn hart begeert. Hij gaat 3 dagen per week naar het Dagcentrum in Wijgmaal. Daarnaast werkte hij begeleid in een poezenasiel. Hij wil graag terug begeleid werken als hij eenmaal verhuisd is naar het Molenhuis.

Guy houdt zich tijdens zijn vrije tijd vooral bezig met het zoeken van artikels over treinen. Hij heeft hier veel interesse in omdat hij vroeger met zijn gezin heel vaak ergens naartoe ging met de trein. Wat een geluk dat het station van Herent zo dichtbij is!

Wat betekent de verhuis naar het Molenhuis voor Guy?

Guy woont momenteel nog bij zijn ouders, die een hoge leeftijd hebben en waar hij zeer graag woont. Hij is in het Molenhuisproject gestapt om er zeker van te zijn dat hij een goede woonplek heeft als zijn ouders niet meer voor hem kunnen zorgen. Hij heeft nog nooit ergens anders gewoond. Hij zal even moeten wennen zijn om in een ander bed te slapen en ergens anders wakker te worden.

Langs de andere kant kijkt hij er naar uit veel vrijheid te hebben en zelf beslissingen te kunnen nemen. Guy hoopt dat er dichtbij het Molenhuis een winkeltje (ja!) is waar hij af en toe iets voor zichzelf zal kopen. In zijn studio gaat hij plaats maken voor zijn modeltreinen, boeken en kaders. Daarnaast zal er zeker een microgolf staan zodat hij zelf eten kan opwarmen.

Guy zit thuis het liefste op zijn kamer, dus hij vermoedt in het Molenhuis voornamelijk op zijn studio te zitten. Hij weet niet hoe het is om met andere mensen samen te wonen, maar hij denkt wel af en toe een spelletje met de medebewoners te spelen of hen uit te nodigen om een TV-programma te bekijken.