Coxhuis plechtig geopend!

Terug

Zondag 28 april was het dan zover. Het Coxhuis, de nieuwe voorziening van Oostrem, op de Tildonksesteenweg in Herent, werd officieel geopend onder het goedkeurende oog van speciale gaste Maria Wouters. 

Piet Cockx, voorzitter van de raad van bestuur van Oostrem vzw, knipte samen met Maria Wouters het lintje door. "Zonder de grote financiële schenking van mevrouw Wouters was dit project niet mogelijk geweest. Zij deed een schenking, ter nagedachtenis aan haar dochter Sandra, die met een beperking leefde en recent overleed. Het is door deze schenking dat het nieuwe woonproject mogelijk werd. Verder waren er ook kleinere giften en subsidies die het project mogelijk maakten," aldus Cockx.

De receptie vond plaats in Atelier Creaxe, schuin tegenover het Coxhuis. Na de opening konden alle genodigden en sympathisanten van Oostrem een bezoek brengen aan het huis. 

Op termijn zal het Coxhuis negen bewoners huisvesten, acht vaste bewoners en één bewoner in kortverblijf. "Daarmee biedt Oostrem telkens weer perspectief aan personen en hun familie die vaak jarenlang op een woonoplossing wachten", aldus algemeen directeur Mario Vanhaeren.

Bekijk de reportage op ROBtv !

En online meer nieuws ook op Leuven Actueel.

29/04/2024