De werken aan het Coxhuis zijn gestart

Terug

De werken aan het Coxhuis zijn in oktober 2022 gestart

Stilaan rijst er op de Tildonksesteenweg 166 een prachtig gebouw op. De verschillende fasen van het bouwproces zijn op de facebookpagina van Oostrem te volgen.

"Het Coxhuis is een verhaal van vriendschap en vertrouwen. Van partners die elkaar leren kennen en waarderen."

In december 2018 werden we gecontacteerd door een zekere Maria, een vriendelijke dame die graag een afspraak wou maken. Maria vertelde dat haar dochter Sandra, een jonge volwassen vrouw met een beperking, net was overleden. Ze wou graag de herinnering aan haar dochter levend houden. Ze had al veel goeds over Oostrem gehoord en ze vroeg naar onze plannen. Misschien waren we wel bezig met een project dat ze mee wou ondersteunen. We namen de tijd om elkaar beter te leren kennen, ideeën uit te wisselen en langzaam maar zeker vonden we het juiste plan om die herinnering aan Sandra vorm te geven: een aangepast woonhuis voor een achttal bewoners, gericht op gezellig samenleven, voor elke bewoner een ruime kamer met eigen sanitair,… een huis waar Sandra zich thuis zou voelen.

“We houden de herinnering aan Sandra levend door een fantastische woonplek te creëren”

De naam Coxhuis kwam er omdat de familie van Sandra gekend staat als de ‘Coxkes’, Cox net zoals de appel, een kleine, bleekgroene appel die bij het rijper worden geelgroen met oranjeblos en strepen kleurt. En daar besloten we samen voor te gaan: een klein ideetje dat geplant werd en dat zou uitgroeien tot een mooie en fantastische plek om te wonen. We lieten meteen een logo ontwerpen, met Sandra in gedachten. 

Intussen ging Concreet Architecten Herent, met ons aan de slag. Het wordt een grote woning die er uitziet als twee doodgewone gezinswoningen. Aan de zijkant staat er een lift die de eerste verdieping volledig rolstoeltoegankelijk maakt. De lift is ontworpen voor dubbel gebruik, wanneer er naast het Coxhuis nog een tweede woning gebouwd wordt. Die plannen zijn er nog niet, maar zeg nooit-nooit. Het gaat soms vlug in Oostrem.

13/02/2023