Samenwerking met energiecoöperatie zorgt voor win-win bij Oostrem

Terug

Sociaal en duurzaam werken, met als doel maatschappelijke inclusie voor mensen met een beperking realiseren. Dat is het DNA van Oostrem. Zo waren we bij een van de eersten die instapten in het aanbod van gratis energiescans van het VIPA en maakten we gebruik van de VEB-raamcontracten. 

Met de tools van de Vlaamse overheid konden we ons gebouw in de Bijlokstraat uiteindelijk energetisch isoleren. Het dak werd geïsoleerd en met zonnepanelen uitgerust; er werd hoogrendementsglas en overal energiezuinige verlichting geplaatst; en de convectoren werden vervangen door radiatoren, gekoppeld aan een nieuwe hoogrendementsketel.

Voor de investering, installatie en het onderhoud van de zonnepanelen kon Oostrem terugvallen op energiecoöperatie ECoOB, terwijl dit ook een financiële incentive opleverde: Oostrem betaalt een energiebijdrage die lager is dan de marktwaarde, en na 20 jaar wordt het eigenaar van de volledige installatie.

Directeur Mario Vanhaeren en patrimoniumbeheerder Brieuc Van Kersschaever geven tekst en uitleg in de reportage van Departement Zorg Vlaanderen.

Lees het interview op deze link: https://bit.ly/3D0Rz0o

05/07/2023